Σαν να μην έφταναν ο Ερντογάν, ο Τσαβούσογλου, ο Μπαχτσελί – για να αναφέρουμε μόνον μερικούς – που νυχθημερόν σε όποια δημόσια δήλωσή τους βρίσκουν την ευκαιρία να επιτεθούν στην Ελλάδα, «πλάκωσαν» και οι αναλυτές…

Προφανώς θέλοντας ή να ερμηνεύσουν τους «παλικαρισμούς» του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ή να τους «επικοινωνήσουν» σε όσο το δυνατόν περισσότερους, εμφανίζονται βασιλικότεροι του βασιλέως.

Για παράδειγμα ο πολιτικός αναλυτής του CNN Turk, Χακάν Μπαϊράκτσι, που – όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης – έριξε την ιδέα να καταλάβει η Τουρκία «μερικά νησιά» ώστε να καταρρεύσει η πολιτική της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Την συζήτηση ξεκίνησε ο διευθυντής της εφημερίδας HURRIYET Αχμέτ Χακάν, αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ.

«Μήπως η Ελλάδα γίνεται η πολιτεία των ΗΠΑ; Γιατί το λέμε αυτό; Διότι φαίνεται πως υπάρχει σχέδιο των ΗΠΑ που εκτελείται μέσω της Ελλάδας. Υπάρχουν σχεδόν 10 βάσεις και ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ‘’ποιον θέλουν να απειλήσουν με τόσες βάσεις που χτίζουν’’».

Ο αναλυτής τότε είπε: «Ίσως να μην έχουν υπολογίσει κάτι. Η Τουρκία για να αντιμετωπίσει αυτή το ρεζιλίκι, μπορεί να κάνει μια επιχείρηση εδώ, να ρίξει μια σφαλιάρα, να κάνει απόβαση σε δυο νησιά εδώ και να πει πως «εγώ δεν είμαι επιθετική χώρα», τότε να ρεζιλευτεί η ελληνική εξωτερική πολιτική, θα καταρρεύσει και η πολιτική των ΗΠΑ. Επιπλέον στην εσωτερική πολιτική θα πει πως «δεν επιτέθηκα στην Ελλάδα απλά της έδωσα μήνυμα πως αν συνεχίσεις την επιθετική πολιτική εγώ θα κάνω αυτά»».

Και για να εξηγήσει ο αναλυτής πού είναι το «εδώ» που η Τουρκία «θα ρίξει μια σφαλιάρα», έδειξε και τον χάρτη:

Πηγή: Με πληροφορίες από skai.gr

Πηγή: thracenews.gr