Την θλίψη αλλά και την αλληλεγγύη της Γαλλίας διατύπωσε με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελιζέ ο Μακρόν αναφέρει ότι «η σκέψη μου είναι στους οικείους του τραγικού δυστυχήματος» και ότι «η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων».

Σε σημερινή του ανακοίνωση με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών, Κλεμάν Μπον, εξέφρασε την «πλήρη αλληλεγγύη» του, διευκρινίζοντας ότι «επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του για την παροχή στήριξης της Γαλλίας».

Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μαρίγια Πελτζίνοβιτς Μπούριτς, δήλωσε από το Στρασβουργο «σοκαρισμένη». Εκτενείς είναι εξάλλου οι αναφορές των γαλλικών μέσων ενημέρωσης στο δυστύχημα.

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Les Echos δημοσίευμα αναφέρεται στο σιδηροδρομικό δυστύχημα και κάνει λόγο για «το χειρότερο που έχει ζήσει ποτέ η Ελλάδα». Το δημοσίευμα προβάλλει τις δηλώσεις διασώστη καθώς και πληροφορίες από τα τηλεοπτικά ελληνικά κανάλια. Σημειώνονται επίσης οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη, σχετικά με το δυστύχημα και τη μεταφορά με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη 194 επιβατών, εκ των οποίων 26 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Αντίστοιχο δημοσίευμα φιλοξενεί και η εφημερίδα Le Parisien, σημειώνοντας τη σφοδρότητα της σύγκρουσης μεταξύ της επιβατικής και της εμπορικής αμαξοστοιχίας, ενώ πληροφορίες και δέκα φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Paris-Match επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, δήλωση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί δραματικά.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Intime News

Πηγή: onalert.gr