Νέες πληροφορίες σχετικά με την επίθεση στην Τουρκία που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες, έδωσε ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών, λέγοντας ότι οι δύο δράστες της επίθεσης που διαπράχθηκε την 1η Οκτωβρίου στην Άγκυρα, κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, είναι «πολύ πιθανόν» να έφτασαν από τη Συρία χρησιμοποιώντας μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο πλαγιάς.

«Οι δράστες της επίθεσης στην Άγκυρα πιθανότατα ήρθαν από τη Συρία με μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο πλαγιάς», τόνισε ο Αλί Γερλίκαγια σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη. «Δεν έχουμε μπορέσει ακόμη να βρούμε το αλεξίπτωτο πλαγιάς. Εργαζόμαστε για να εγγυηθούμε την ασφάλεια αναφορικά με τις πτήσεις σε χαμηλό ύψος», πρόσθεσε χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Αυτός ο τρόπος διείσδυσης των δραστών στην τουρκική επικράτεια, που ανέφερε ο Τούρκος υπουργός, είναι παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο από ορισμένα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς για να διεισδύσουν σε ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δύο δράστες της επίθεσης στην Άγκυρα σκοτώθηκαν στην επίθεση σε κυβερνητικά κτίρια. Η επίθεση της 1ης Οκτωβρίου, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), προκάλεσε κύμα τουρκικών βομβαρδισμών στη βόρεια Συρία και το Ιράκ, όπου το PKK έχει βάσεις.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr