Τρομοκρατική επίθεση που θα έπνιγε στο αίμα αθώους πολίτες, οι οποίοι συχνάζουν σε εβραϊκή συναγωγή που στεγάζεται σε γνωστό εστιατόριο στου Ψυρρή κατάφεραν να αποτρέψουν η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ) και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). Οι δύο συλληφθέντες – 27 και 29 ετών υπηκοότητας Πακιστάν – είχαν βάλει εδώ και μήνες μπροστά το σχέδιο τους και, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονταν στην τελική φάση για την υλοποίησή του.

Η τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, θα γινόταν στην «καρδιά» της Αθήνας και όλα δείχνουν πώς η πιο πιθανή περίοδος ήταν από την Τετάρτη 5 Απριλίου μέχρι και την Πέμπτη 13 Απριλίου, που είναι το Εβραϊκό Πάσχα. Και αυτό γιατί την εν λόγω περίοδο το εστιατόριο στου Ψυρρή αναμενόταν να συγκεντρώσει πλήθος Εβραίων που ζουν στην Ελλάδα, αλλά και Ισραηλινούς τουρίστες, εν όψει του Σέντερ (Seder), του παραδοσιακού δείπνου στο Εβραϊκό Πάσχα.

Εβραϊκά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι Πακιστανοί που θα έκαναν το τρομοκρατικό «χτύπημα» είχαν μελετήσει τις εκδοχές να επιτεθούν με όπλα ή εκρηκτικά, καθώς και δηλητηριώδη αέρια, όταν το εστιατόριο θα ήταν γεμάτο με κόσμο. Είχαν μάλιστα και ταρίφα για κάθε νεκρό, που σύμφωνα με πληροφορίες, έφθανε ακόμα και τις 16.000 ευρώ.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι αυτός ήταν και ο λόγος που σκέφτονταν να πραγματοποιήσουν την επίθεση όταν η συναγωγή θα ήταν γεμάτη από κόσμο χρησιμοποιώντας δηλητηριώδη αέρια ή εκρηκτικά και στη συνέχεια να έμπαιναν με όπλα τύπου καλάσνικοφ. Από την έκρηξη ή τα αέρια οι περισσότεροι θα έχαναν τη ζωή τους ακαριαία και κατόπιν όσους επιβίωναν θα τους σκότωναν οι τρομοκράτες.

Το προφίλ τους

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, φαίνεται πως βρίσκονταν παράνομα, χωρίς νόμιμα έγγραφα, στην Ελλάδα τα τελευταία 4-5 χρόνια. Είναι ηλικίας 27 και 29 ετών και εργάζονταν κυρίως στην επαρχία -σε Ζάκυνθο και Σπάρτη- σε αγροτικές εργασίες. Οι δύο άνδρες κατά τη διαμονή τους στην Αθήνα έμεναν σε δωμάτιο που είχαν νοικιάσει στην Ομόνοια, ενώ η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας στα μέσα Φεβρουαρίου.

Όλα ξεκίνησαν το 2021 από την Κύπρο, όπου εντοπίστηκαν άνθρωποι οι οποίοι είχαν επαφή με τον αλλοδαπό, φερόμενο ως εγκέφαλο και επρόκειτο να κάνουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα σε ισραηλινό στόχο στην Κύπρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ΕΥΠ από τον περασμένο Αύγουστο είχε έρθει μια πληροφορία πως ένας πυρήνας ατόμων, αλλοδαπών, σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μία αιματηρή επίθεση στην Αθήνα. Μετά από περίπου 2 μήνες κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την συγκεκριμένη ομάδα και να εντοπίσουν τους δύο άντρες, που τελικά συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με την ΕΥΠ, κατά την έρευνα σε κάποιους υπολογιστές που άνηκαν στους δύο συλληφθέντες βρήκαν κάποιους ισραηλινούς στόχους, μεταξύ αυτών και το εστιατόριο στην οδό Αισώπου.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία Intime News

Πηγή: onalert.gr