Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, το έχει πάρει «σκοινί-κορδόνι» να συκοφαντεί την Ελλάδα, ακόμη κι όταν θέλει να αναφερθεί στα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της χώρας του.

Παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις από την Αθήνα και τους αρμόδιους υπουργούς, ο Σοϊλού – θέλοντας προφανώς να διεγείρει τα αντανακλαστικά των συντηρητικών ψηφοφόρων που εχθρεύονται τους Κούρδους – επανέφερε εμμέσως τις καταγγελίες ότι στο Λαύριο υπάρχει στρατόπεδο Κούρδων ανταρτών.

Και όχι μόνον αυτό, αλλά ότι οι «αντάρτες» αυτοί είχαν λάβει «εντολή» να προκαλέσουν ταραχές στην Τουρκία, στην περίπτωση που εκλεγόταν από την πρώτη Κυριακή.

Συγκεκριμένα – όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του «Έθνους» στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη – ο Σοϊλού ανέφερε:

«Θα πω κάτι πολύ σαφές, έχουμε πληροφορίες ότι εκείνη τη νύχτα, δόθηκαν οδηγίες από το στρατόπεδο του PKK στο Λαύριο στην Ελλάδα. Υπήρχε εντολή να εμπλακούν και να ξεχυθούν τρομοκράτες στη χώρα, προκειμένου να προκαλέσουν ταραχές στην Τουρκία. Εκείνη τη νύχτα δόθηκαν οδηγίες για προκληθεί αναταραχή. Αλλά η Τουρκία έδειξε μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα εκείνη τη νύχτα και μετέτρεψε τις εκλογές σε μια γιορτή της δημοκρατίας. Αν κέρδιζε το κόμμα ΑΚΡ και ο πρόεδρος Ερντογάν, έγιναν προσπάθειες να προετοιμαστεί το έδαφος για ταραχές. Πρόκειται για μία απειλή ενάντια στις εκλογές και τη βούληση του έθνους. Αλλά ο κάθε ψηφοφόρος, που πήγε στις κάλπες, τις μετέτρεψε σε μια γιορτή της δημοκρατίας», είπε ο Σοϊλού.

Πηγή: ethnos.gr

Πηγή: onalert.gr