Την ίδια στιγμή που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφιζε, με ευρεία πλειοψηφία, την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικοινωνούσε τηλεφωνικά με το Γενικό Γραμματέα του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, για να του κάνει «παράπονα» αναφορικά με το επεισόδιο που έλαβε χώρα ανοιχτά της Λιβύης με τούρκικο πλοίο από δυνάμεις της επιχείρησης «IRINI».

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ συνομίλησε με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος για ακόμα μια φορά χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» τη νηοψία που επιχείρησαν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις ασφαλείας ανοιχτά της Λιβύης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο ΓΓ του NATO επικοινώνησε σήμερα και με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα του NATO, όπου και του έκανε «παράπονα», λέγοντας ότι η νηοψία που επιχειρήθηκε στο τουρκικό πλοίο ήταν «απαράδεκτη«.

Επίσης ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως συζητήθηκαν οι προετοιμασίες ενόψει της Συνάντησης Υπουργών Εξωτερικών του NATO την επόμενη βδομάδα, όπου θα συμμετάσχει ο Γενς Στόλτενμπεργκ και αναμένεται να έχει τετ-α-τετ και με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, ενώ όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «αξιολογήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο Καράμπαχ».

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Στόλτενμπεργκ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, πραγματοποίησε νωρίτερα, σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα στην περιοχή, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιείται ενόψει της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, στις 1 και 2 Δεκεμβρίου, η οποία θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία  Reuters

Πηγή: onalert.gr