Σε νέο προκλητικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο TVNET και μετέδωσαν στη συνέχεια τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με σημείο αναφοράς την αντίδραση της Αθήνας στο τουρκολιβυκό μνημόνιο και το ενδεχόμενο «εφαρμογής» του.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα είναι ήδη αξιολύπητη, πραγματικά είναι σε τόσο αξιολύπητη κατάσταση που [Έλληνες πολιτικοί] πάνε σε άλλες χώρες και κλαίνε και ζητιανεύουν», αναφερόμενος στις διπλωματικές επαφές και επισκέψεις του Πρωθυπουργού στην Πράγα και του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια σε Αίγυπτο.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η Τουρκία μπορεί να ερευνήσει, να κάνει γεωτρήσεις και να έχει εμπορικές δραστηριότητες στην περιοχή, ενώ χαρακτήρισε υποκριτική την στάση την ελληνικής πλευράς και υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στη Λιβύη και έχει μόνο έναν στόχο, τη σταθερότητα της Λιβύης. Τέλος, είπε ότι «η Ελλάδα αισθάνεται άβολα με την Τουρκία να είναι παγκόσμιος παράγοντας. Άρχισαν να φλυαρούν και να παραπονιούνται».

Φωτογραφία Reuters

Πηγή: thracenews.gr