Με «καραμπόλα» μέσω Ελλάδας επιχείρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου να βγει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, εξαιτίας της αντίθεσης της Τουρκίας στην διεύρυνση του ΝΑΤΟ με την Σουηδία και την Φινλανδία.

Επιχειρώντας να περάσει στην «αντεπίθεση», ο κ. Τσαβούσογλου είπε συγκεκριμένα: «Εμείς δεν λέμε σε κάποιες χώρες να αλλάξουν το όνομα τους όπως έκανε η Ελλάδα στη »Μακεδονία». Ξέρετε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι μια χώρα να αλλάζει το όνομα της, για έναν λαό πόσο δύσκολο είναι. Πού ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο «κακομαθημένη» και για 12 χρόνια εμπόδιζε την ένταξη της »Μακεδονίας»;».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, επανέλαβε την άρνηση της χώρας του στο αίτημα ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας, λέγοντας ότι εάν μια χώρα εφαρμόζει σε βάρος της εμπάργκο, δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. «Είναι τόσο απλό» τόνισε.

«Αν θέλεις να γίνεις σύμμαχος μας την Τουρκία δεν μπορείς να την βλέπεις ως εχθρική χώρα, δεν μπορείς να της εφαρμόζεις εμπάργκο λόγω του αγώνα της εναντίον της τρομοκρατίας. Αν πεις πως θα εφαρμόζω αυτά τότε δεν μπορείς να ενταχθείς στο ΝΑΤΟ. Είναι τόσο απλό», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης.

Όμως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν περιορίστηκε εκεί. «Ξεδίπλωσε» εμμέσως το όραμα του καθεστώτος Ερντογάν για μια «μεγαλύτερη» Τουρκία, κάνοντας λόγο για σύνορα που «δεν την χωρούν», που την «εγκλωβίζουν».

«Έχουμε ευθύνη απέναντι στην ιστορία μας, όπως και για το μέλλον μας. Διότι υπάρχει μια Τουρκία η οποία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Μην ξεχνάμε πως υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία από η χώρα μας. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορα μας», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πηγή: Με πληροφορίες από skai.gr

Πηγή: thracenews.gr