«Πυρά» κατά της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή την ένταξη του ψευδοκράτους ως παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

Σε συνέντευξη Τύπου με τον Μεξικανό ομόλογό του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέφερε χαρακτηριστικά για τις ΗΠΑ: «Το μήνυμά μας προς τις ΗΠΑ είναι το εξής: Έχετε διαταράξει την ισορροπία τόσο στις σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας όσο και στην Κύπρο. Η ζυγαριά έχει γείρει. Κρατείστε ισορροπία και όταν μιλάτε για διεθνές δίκαιο, να κοιτάζετε τις παραβιάσεις της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων. Δεν θα πάρουμε καμία άδεια από τις ΗΠΑ! Ο τουρκικός αιώνας ξεκίνησε, η τουρκική άνοιξη ξεκίνησε».

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας εξαπέλυσε επίθεση και κατά της ΕΕ. «Με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην οργάνωση των τουρκικών κρατών; Είδαμε τις ΗΠΑ, ιδίως την Ευρωπαϊκή Ένωση, να έχουν ασκήσει πιέσεις στα μέλη του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών. Είδαμε ακόμη και να απειλούν. Άσκησαν πολύ σοβαρή πίεση. Επέδωσαν NOTA σε κάθε χώρα. Έστειλαν επιστολές. Πίεσαν. Αλλά να μην ξεχνούν το εξής: Ότι υπάρχει ένας τουρκικός κόσμος που δεν υποκύπτει σε τέτοιες απειλές».

«Αφήστε στην άκρη τις απειλές και τα νταηλίκια. Αυτά δεν περνούν πλέον στον τουρκικό κόσμο. Ούτε οι απειλές σας πέτυχαν. Έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Βήμα-βήμα, πρώτα ο Αλλάχ, θα γίνουν περισσότερα», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thracenews.gr