Αφρούς βγάζει η κυβερνητική ελίτ της Τουρκίας κάθε φορά που μιλάει ο Εμανουέλ Μακρόν και «βγάζει στη σέντρα» την πολιτική του Ερντογάν.

Πριν καν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της δήλωσης του Εμανουέλ Μακρόν ότι η Ευρώπη πρέπει να υιοθετήσει σκληρή στάση απέναντι στον Ερντογάν, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Γαλλίας.

«Ο Μακρόν είπε πως «το πρόβλημά μας δεν είναι με τον Τουρκικό λαό αλλά με τον Ερντογάν». Αυτό είναι ένα παλιό και ανήθικο παιχνίδι των αποικιοκρατών. Προσφέρουν ένα φτηνό σώου για να εκμεταλλευτούν το λαό, αλλά στόχευσαν σε πατριώτες ηγέτες. Είμαστε περήφανοι που αποικιοκρατικά μυαλά βάζουν στο στόχαστρο τον Πρόεδρό μας», ανέφερε ο Τσελίκ.

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί και απευθυνόμενος στον Εμανουέλ Μακρόν ο Ομέρ Τσελίκ είπε: «Μην μπερδεύετε αυτό τον τόπο με τα νομαδικά κράτη που εύκολα μπορείτε να κοροϊδέψετε. Κανείς δεν μπορεί να διαχωρίσει τον εκλεγμένο Πρόεδρο αυτής της χώρας από τον λαό της. Γνωρίζουμε ότι παίξατε πολλές φορές αυτό το παιχνίδι στην Αφρική, ότι «άλλο είναι ο Ερντογάν κι άλλο ο Τουρκικός λαός»».

Μάλιστα ο Τσελίκ χαρακτήρισε αποτυχημένο κράτος τη Γαλλίας, χρεώνοντας την αποτυχία στον Γάλλο Πρόεδρο. «Ο Μακρόν προσπαθεί να συγκαλύψει την ανικανότητά του να κυβερνήσει τη Γαλλία με επιθετική εξωτερική πολιτική. Ο Μακρόν είναι υπεύθυνος για τους μαζικούς τάφους του Χάφταρ», είπε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.

Πηγή: onalert.gr