Στην Ελλάδα βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, ενώ πρώτος του σταθμός είναι η Θεσσαλονίκη και ο επόμενος η Θράκη.

Η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στη Θράκη μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν έχει αρμοδιότητα τις μειονότητες.

Δεν είναι ούτε τυχαία και η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία ο Τούρκος υφυπουργός θα βρεθεί στις 5 και 6 Μαΐου «στη Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Θράκη (σ.σ. έτσι το αναφέρει) με την ευκαιρία του μήνα του Ραμαζανιού».

Σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκλίας, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο υφυπουργός θα συναντηθεί πρωτίστως, με τους «Μουφτήδες» της Κομοτηνής και της Ξάνθης, καθώς και τους εκπροσώπους των φορέων και οργανώσεων, και τα μέλη της «τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, ενώ θα επισκεφθεί μειονοτικά σχολεία και οθωμανικά μνημεία».

OΓιαβούζ Σελίμ Κιράν έφτασε πρώτα στη Θεσσαλονίκη και το πρώτο σημείο που επισκέφτηκε ήταν το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, όπου στεγάζεται το τουρκικό προξενείο.

Mε πληροφορίες από: Ert / Newsit

Πηγή: thracenews.gr