«Υπάρχει ένα κλίμα παράλληλων μονολόγων» με την Τουρκία, «αλλά πρέπει να βρούμε τους τρόπους να επικοινωνήσουμε χωρίς να στέλνουμε ένα μήνυμα υποχώρησης από τα εθνικά κεκτημένα και τα εθνικά δίκαια», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», νωρίτερα σήμερα. Υπογράμμισε, δε, ότι η Ελλάδα στέλνει μήνυμα σταθερότητας και συνεργασίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι ο ίδιος είχε την περασμένη Παρασκευή συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, που διήρκησε πάνω από μία ώρα, στην οποία ετέθησαν όλα τα διμερή θέματα. Όπως επισήμανε, του ζήτησε να μην υπάρξει εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών το καλοκαίρι.

«Αν, όμως, δούμε μία δραματική αύξηση των ροών στα ελληνικά νησιά την περίοδο του καλοκαιριού, θα συνεχίσουμε να μπλοκάρουμε την Τουρκία σε κάθε διεθνές επίπεδο», τόνισε και πρόσθεσε πως η Ελλάδα προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια. «Προετοιμαζόμαστε για το κακό, αλλά δουλεύουμε για το καλό», τόνισε.

Τέλος, αναφερόμενος στον τουρισμό, σημείωσε πως «υπάρχει καλύτερο κλίμα για την Ελλάδα, απ’ ό,τι για άλλες χώρες». «Είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι, αλλά είμαστε αισιόδοξοι», κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Πηγή: onalert.gr