Βαρύ πένθος για τον πρώην Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και τέως Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδελφός του Απόστολος Αποστολάκης «έχασε τη μάχη» με τον κορονοϊό.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Κρήτη, ο Απόστολος Αποστολάκης ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα κοινά σε ό,τι αφορούσε την κοινωνία και την πόλη του Ρεθύμνου, με την ιδιαίτερη πατρίδα του, να έχει βυθιστεί στο πένθος.

Ο ίδιος νοσηλευόταν εδώ και πολλές ημέρες  σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, έχασε την μάχη για την ζωή «χτυπημένος» από τον κορονοϊό. Είχε για πολλά χρόνια ενεργή συμμετοχή στα κοινά, ενώ στις πρόσφατες εκλογές συμμετείχε με το ψηφοδέλτιο «Πράσινοι-Αλληλεγγύη” ως υποψήφιος στο Ρέθυμνο.

Ο Απόστολος Αποστολάκης γεννήθηκε το 1942 στο Γεράνι Ρεθύμνου. Ασχολήθηκε με τις αγροτικές καλλιέργειες και την αλιεία ενώ στις αρχές του 1980 στράφηκε στο εμπόριο ελαιολάδου και ανέπτυξε μια σημαντική επιχειρηματική διαδρομή. Συμμετείχε στην δημιουργία της εταιρίας Εύοσμος Α.Ε στην Επισκοπή Ρεθύμνου, ενώ ανέπτυξε και συνεργασία με εμπορικό κατάστημα αθλητικών ειδών στο Ρέθυμνο.

Το 2002 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δ. Νικηφόρου Φωκά όπου υπηρέτησε ως υπεύθυνος περιβάλλοντος. Ήταν  μέλος του συλλόγου επαγγελματιών αλιέων Ρεθύμνου, όπου είχε αναπτύξει σημαντική δράση για την προστασία του θαλασσίου πλούτου και την συνένωση των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών συλλόγων αλιέων της Κρήτης.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στο Γεράνι Ρεθύμνου.

Πηγή: Neakriti

Πηγή: onalert.gr