Τα νέα επεισόδια στον Έβρο και συγκεκριμένα στις Καστανιές, ξεκίνησαν λίγο πριν τις 09.00, με εκατοντάδες μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν τον φράχτη και να μπουν στην Ελλάδα. Οι ελληνικές δυνάμεις, στρατιώτες και αστυνομικοί, δέχτηκαν βροχή από χημικά και δακρυγόνα, αλλά κατάφεραν να κρατήσουν τις θέσεις τους και να αποτρέψουν τις παράνομες εισόδους.

Οι εικόνες που έρχονται στο προσκήνιο, αποκαλύπτουν πώς έπεσαν αυτά τα χημικά στο ελληνικό έδαφος. Το πλάνο από ελληνικής πλευράς δείχνει την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά. Όπως φαίνεται καθαρά πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται περίπου 40 μέτρα από τα σύνορα.

Στο σημείο επικράτησε ένταση. Οι Τούρκοι είχαν πάρει τις θέσεις τους από νωρίς και ουσιαστικά ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν τα επεισόδια στις Καστανιές. Μόλις έδωσαν το σύνθημα, μόλις εκτόξευσαν τα πρώτα χημικά, οι μετανάστες άρχισαν να τρέχουν χωρίς αποτέλεσμα στα σύνορα.

Η Τουρκία όπως φαίνεται περίμενε να περάσει η χθεσινή μέρα με την επίσκεψη της ηγεσίας της Ε.Ε. στον Έβρο για να δείξει ξανά το πραγματικό της πρόσωπο. Χθες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, επικρατούσε σχετική ηρεμία. Από νωρίς το πρωί όμως τα πράγματα άλλαξαν όπως φαίνεται στις εικόνες.

Πηγή: Newsit.gr

Πηγή: onalert.gr