Με μία αναφορά στους αμυντικούς εξοπλισμούς και συγκεκριμένα στα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τις φρεγάτες Belharra έκλεισε την τοποθέτησή του στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μέσα στον Ιανουάριο προσγειώνονται στην Τανάγρα τα πρώτα 6 Rafale και εντός των επόμενων εβδομάδων υπογράφεται η τελική συμφωνία για τις 3 Belharra» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής και επισήμανε:

«Σε ό,τι αφορά στις αμυντικές δαπάνες, σε αυτή τη συγκυρία, έχοντας κληρονομήσει Ένοπλες Δυνάμεις, όπου για 10 χρόνια δεν έγιναν σχεδόν καθόλου επενδύσεις, η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίζει τις αμυντικές δαπάνες, σπάζοντας για ακόμη μία φορά μία παράδοση στο Κοινοβούλιο, που έλεγε πως παρά τις διαφωνίες μας τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπερψήφιζαν τις αμυντικές δαπάνες. Μόνο το ΚΙΝΑΛ, προς τιμήν του, διαφοροποιείται και τις υπερψηφίζει».

Κι απευθυνόμενος στο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Κύριε Τσίπρα, είστε πάντα παρόντες σε ό,τι διχάζει και μονίμως απόντες σε ό,τι ενώνει. Το εθνικό μέτωπο συγκροτείται, έστω και χωρίς τη δική σας συμμετοχή».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, κατά την ίδια συζήτηση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανέφερε ότι τα 6 πρώτα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale θα προσγειωθούν στην Τανάγρα στις 19 Ιανουαρίου.

Πηγή: onalert.gr