Μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο (στην Κ.Ο. του κόμματος του, AKP) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την Ελλάδα και την Κύπρο πως… δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους (!) σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και «βρυχήθηκε» ότι θα τους δώσει την απάντηση που αξίζουν!

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση (σ.σ. έτσι αποκαλεί την Κύπρο), που αποτυγχάνουν να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, την απάντηση που τους αξίζει» είπε ο Ερντογάν.

Δεν ήταν αυτή η μοναδική απειλή που εκτόξευσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν μιλώντας στους βουλευτές του κόμματος του, την Τετάρτη (14.10.2020). Μίλησε, φυσικά, και για το Oruc Reis που επέστρεψε στην ανατολική Μεσόγειο και (κατά την τουρκική πλευρά) έχει ήδη αρχίσει έρευνες.

Δείτε ακόμη Τουρκία: Ο τραμπούκος που τρέφεται από τις κρίσεις που δημιουργεί!

«Το σεισμογραφικό μας Oruc Reis επέστρεψε στην ανατολική Μεσόγειο. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις στην Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους κατά τη διάρκεια των συνομιλιών» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε επίσης ότι το Yavuz θα βγει επίσης στην ανατολική Μεσόγειο για νέες γεωτρήσεις αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το Σάββατο (17.10.2020) θα επισκεφτεί το άλλο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, o “Πορθητής” (Fatih) και θα κάνει νέες ανακοινώσεις σχετικά με τα κοιτάσματα που φέρονται να έχουν βρεθεί στη Μαύρη Θάλασσα.

Πηγή: Newsit.gr

Πηγή: onalert.gr