Το Washington Examiner εξαπολύει σφοδρά «πυρά» κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι είναι «ένας κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις».

«Υπό την ηγεσία του η Τουρκία ήδη στήνει πολλαπλά οδοφράγματα έναντι της διεθνούς αρμονίας», αναφέρει το εβδομαδιαίο αμερικανικό περιοδικό. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν «χαρίζονται» στον Ερντογάν, χρησιμοποιώντας σκληρές λέξεις για να χαρακτηρίσουν τον Τούρκο πρόεδρο και τις μεθόδους του. Μετά το βρετανικό «Economist», το γερμανικό «Stern», αλλά και το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων «Bloomberg», το «Washington Examiner» κάνει λόγο για έναν «σατανικό κακοποιό».

Το δημοσίευμα του κατά του Ερντογάν επικεντρώνεται στην επικήρυξη του Τούρκου μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ με μεγάλο χρηματικό ποσό για όποιον τον καταδώσει! «Αν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία έχει επικηρύξει με 500.000 δολάρια τον μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ, οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας», γράφει το αμερικανικό περιοδικό.

Ο συντάκτης, μάλιστα, καλεί τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν αλλά και τον Τζο Μπάιντεν να προστατέψουν τον Τούρκο μπασκετμπολίστα «από το κακοήθες καρκίνωμα και σατανικό κακοποιό Ερντογάν».

«Η μόνη προσβολή του Ενές Καντέρ προς την Τουρκία είναι ότι έχει το θάρρος να επικρίνει τον αυταρχικό ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Διπλωματικά, εμποδίζει τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Στρατιωτικά, διεξήγαγε δολοφονικές επιθέσεις στη Συρία. Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των άθλιων πράξεών της Τουρκίας», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.

«Η εξωφρενική επικήρυξη για το κεφάλι του άσου του ΝΒΑ είναι απλώς μια μεγάλη πρόκληση» τονίζει το άρθρο και προσθέτει:

«Μπορεί να είναι δικαιολογημένο αλλά όχι σοφό, να καταστήσουμε τον κύριο Καντέρ το μοναδικό ζήτημα για την τιμωρία της Τουρκίας. Αντίθετα, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να ανακοινώσει ότι επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω μιας ολόκληρης σειράς ζητημάτων, των οποίων αυτό είναι απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr