Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με ανάρτησή του, έδωσε το δικό του μήνυμα για την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης με στόχο τους Κούρδους της Συρίας. 

Ο Τσαβούσογλου χρησιμοποίησε μια έκφραση, την οποία χρησιμοποιεί συχνά ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν για να απειλήσει την Ελλάδα. «Ξαφνικά ένα βράδυ… ήρθε η ώρα του λογαριασμού», έγραψε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών στο Twitter.

Ο Ερντογάν έχει επανειλλημένα απειλήσει την Ελλάδα ότι η Τουρκία θα έρθει «ξαφνικά ένα βράδυ», απειλώντας με πόλεμο μια χώρα σύμμαχο του NATO.

Eπιχείρηση «Claw Sword»

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της αεροπορικής επιχείρησης «Γαμψό ξίφος» στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, περιοχές οι οποίες θεωρεί ότι «χρησιμοποιήθηκαν ως βάσεις από Κούρδους τρομοκράτες».

«Τα αεροπλάνα απογειώθηκαν από τις βάσεις τους, η αεροπορική επιχείρηση ξεκίνησε», επεσήμανε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, μία εβδομάδα μετά την αιματηρή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Η επιχείρηση διεξάγεται «με βάση τα νόμιμα δικαιώματα άμυνας όπως προβλέπονται στο Άρθρο 51 της Χάρτας του ΟΗΕ, προκειμένου να εξουδετερωθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις από το βόρειο Ιράκ και τη Συρία, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συνόρων και να εξαλειφθεί η τρομοκρατία στην πηγή της», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Στη διάρκεια της νύκτας το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανήρτησε στο Twitter: «Η ώρα του λογαριασμού έχει φτάσει! Τα καθάρματα θα λογοδοτήσουν για τις ύπουλες επιθέσεις τους», αναφερόμενο στην επίθεση που σημειώθηκε στις 13 Νοεμβρίου στη λεωφόρο Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Από αυτή σκοτώθηκαν 6 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 81.

«Οι φωλιές των τρομοκρατών ισοπεδώνονται με πλήγματα ακριβείας», συμπλήρωσε το υπουργείο σε δεύτερη ανάρτηση, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τους στόχους που επλήγησαν.

Οι τουρκικές αρχές επέρριψαν την ευθύνη για την επίθεση στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κουρδική παραστρατιωτική οργάνωση που δρα στη Συρία και σύμφωνα με την Άγκυρα συνδέεται με το PKK.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: onalert.gr