Φαίνεται πως ο Ερσίν Τατάρ «μπέρδεψε τον ίσκιο με το μπόι του» και ξαφνικά απέκτησε βλέψεις μέχρι και τον κόλπο της… Αλεξάνδρειας!

Πιθανότατα θέλοντας να δώσει τα «διαπιστευτήριά» τους στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο ηγέτης του ψευδοκράτους «ξεσκόνισε» το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και ξεσπάθωσε.

«Στον αγώνα στην Ανατολική Μεσόγειο υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, στη Γαλάζια Πατρίδα, στα γαλάζια νερά, όπως και στις έρευνες υδρογονανθράκων. Για την κυριαρχία μας από το Αιγαίο μέχρι και τον κόλπο της Αλεξάνδρειας, στη Γαλάζια Πατρίδα, στους αιθέρες, όταν τα δούμε όλα αυτά μαζί με την Τουρκία, καταλαβαίνουμε ότι η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο είναι σημαντική για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων. Όπως και η ΤΔΒΚ είναι σημαντική για την ασφάλεια της Τουρκίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τατάρ, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Προφανώς ο Ερσίν Τατάρ πήρε την σκυτάλη από τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος τόνισε ότι η Κύπρος είναι τουρκική από το 1571 προσθέτοντας ότι στα Βαρώσια «δεν υποχωρούμε» παρά τις συστάσεις της Ε.Ε να μην προχωρήσουν στο άνοιγμά τους, για να δεχθεί την απάντηση της Αθήνας ότι «δεν πτοούμαστε από ενέργειες που ξεφεύγουν κάθε λογικής».

Πηγή: Με πληροφορίες από skai.gr

Πηγή: thracenews.gr