Η επιστήμη με την Τουρκία του Ερντογάν σηκώνει τα χέρια ψηλά και αναλαμβάνει η τέχνη. Έρχονται στιγμές που δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις. Μια από αυτές τις στιγμές είναι όταν παρακολουθείς τον παραληρηματικό λόγο ορισμένων στα τουρκικά κανάλια. Όταν μάλιστα αυτοί οι ορισμένοι δεν είναι «όποιοι κι όποιοι» αλλά σύμβουλοι του Τούρκου Προέδρου, τότε τα πράγματα ξεφεύγουν από τα όρια ακόμη και της χοντροκομμένης προπαγάνδας και παίρνουν μια σουρεαλιστική διάσταση. Νάτη και η τέχνη…

Κραυγαλέο παράδειγμα ο Μεσούτ Χακί Κασίν. Όπως μας πληροφορεί ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ο Κασίν είναι σύμβουλος του Ερντογάν για «την Ασφάλεια και την Εξωτερική Πολιτική».

Και τι δεν είπε σε εκπομπή του A Haber:

  • Ότι η Ευρώπη έχει καταρρεύσει λόγο κορονοϊού.
  • Ότι όλοι οι Ευρωπαίοι είναι άφραγκοι.
  • Ότι οι Τούρκοι βρήκαν αέριο ενώ οι Έλληνες όχι.
  • Ότι η Γαλλία είναι άχρηστη.
  • Ότι η Ελλάδα θα αγοράσει 18 μαχητικά αεροσκάφη, ενώ η Τουρκία του Ερντογάν θα αγοράσει 200.
  • Ότι οι Έλληνες στρατιώτες στο Καστελόριζο θα πεθάνουν από την πείνα αν δεν φτάσουν σύντομα προμήθειες, γιατί το Καστελόριζο προμηθεύεται τρόφιμα από την Τουρκία.

«Πρέπει να βλέπεις ποιος έχει το χρήμα. Η Ελλάδα πεινάει. Είμαι στο Νταλαμάν και συνέχεια προσγειώνονται και απογειώνονται αεροπλάνα. Έχει παντού τουρίστες. Κανείς δεν ταξιδεύει στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν τουρίστες. Ούτε οι Τούρκοι δεν πηγαίνουν εκεί για ψάρια και ρακί. Η Ελλάδα πεθαίνει από την πείνα. Τους λυπάμαι τους Έλληνες», είπε μεταξύ άλλων ο σύμβουλος του Ερντογάν.

«Παρακολουθώ τα ελληνικά ΜΜΕ που μεταδίδουν ότι η Τουρκία ενισχύει το Πολεμικό Ναυτικό της. Ναι. η Τουρκία θα φτιάξει αεροπλανοφόρο και ελικοπτεροφόρο. Μάλιστα χθες ο Πρόεδρος Ερντογάν μας είπε τα ευχάριστα νέα ότι η Τουρκία θα πάει στο Διάστημα. Έτσι, εκτός από την ξηρά και την θάλασσα οι δυνάμεις μας θα κατακτήσουν και το Διάστημα» ήταν ακόμη ένα ξέσπασμα του Κασίν.

Το παραλήρημα κορυφώθηκε ως εξής: «Η Ελλάδα λέει ότι έχει ένα νησί (την Λιλιπούτ) για νάνους. Σε αυτό το νησί των νάνων, ισχυρίζεται ότι θα νικήσει τον γίγαντα Γκιούλιβερ με τους μικρούληδες κατοίκους της Λιλιπούτ. Ο Γκιούλιβερ είναι η Τουρκία και λέω στους Έλληνες: Είστε νάνοι! Έλληνες να πάτε να ψαρέψετε Κυπρίνους».

Δείτε το βίντεο με υπότιτλους που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Αμντουλάχ Μποζκούρτ:

Πηγή: Με πληροφορίες από Newsit.gr

Πηγή: onalert.gr