Ζεσταίνει τις μηχανές το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει από το λιμάνι που βρίσκεται την Τρίτη, 9η Αυγούστου.

Μέχρι στιγμής η Τουρκία κρατά «επτασφράγιστο μυστικό» το πού ακριβώς θα κατευθυνθεί το γεωτρύπανο, μυστικό που θα «αποκαλύψει» ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τελετής που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι.

Πιθανολογείται πως το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» θα κατευθυνθεί σε περιοχή είτε μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας, είτε θα κατευθυνθεί προς το οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Με αφορμή τον επικείμενο απόπλου του πλοίου, ο εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσελίκ, άδραξε την ευκαιρία να εξαπολύσει νέες απειλές.

Συγκεκριμένα, ο Ομέρ Τσελίκ – όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 – δήλωσε: «Ας μην δοκιμάσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα της χερσαίας πατρίδας, της γαλάζιας πατρίδας ή της εναέριας πατρίδας. Δεν θα δώσουμε σε κανέναν ούτε βότσαλο, ούτε σταγόνα νερό, ούτε μια σπιθαμή αέρα της πατρίδας μας. Σύντομα, ο πρόεδρος μας θα αποχαιρετήσει το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» από τη Μερσίνη. Πρόκειται για βήματα που γίνονται με αποφασιστικότητα και δύναμη για την προστασία των συμφερόντων τόσο της Τουρκίας όσο και της “ΤΔΒΚ”. Γιατί υπάρχουν πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε σημεία που βρήκαν αυτά τα πλοία κάτω από τη θάλασσα και το υπέδαφος, που είναι ο πλούτος του έθνους μας. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις τεχνολογίες για να τα εξορύξουμε και να τα θέσουμε στην υπηρεσία των πολιτών μας».

Και για να γίνει ακόμη πιο σαφές ποιός είναι ο «αποδέκτης» των «μηνυμάτων» του, ο Τσελίκ πρόσθεσε: «Μόλις η Τουρκία αρχίζει τις έρευνες αυτές, η Ελλάδα ξεκινά αμέσως τις προκλήσεις. Ορισμένες χώρες αρχίζουν να υποστηρίζουν αυτές τις προκλήσεις. Ό,τι και να κάνει το κακομαθημένο παιδί της Δύσης, η Ελλάδα, ό,τι και να πει κανείς, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, το Τουρκικό Ναυτικό θα δείξει και θα συνεχίσει να δείχνει πόσο δίκιο έχουμε στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας προστατεύοντας αυτά τα γεωτρύπανα. Γι’ αυτό κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας…. Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την ενότητα και την αδιαίρετη ακεραιότητά της. Η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει, η Τουρκία δεν μπορεί να νικηθεί, η Τουρκία δεν μπορεί να εμποδιστεί, την Τουρκία δεν μπορούν να την σταματήσουν», σημείωσε ο Ομέρ Τσελίκ.

Πηγή: thracenews.gr