Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο τα -ελεγχόμενα από το καθεστώς Ερντογάν– τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης να ρίχνει λάδι στη φωτιά των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά αυτή τη φορά η Yeni Akit μάλλον το παράκανε.

Με δημοσίευμά της που αναφέρεται στην ύπαρξη drones στην βάση της Σκύρου, η Yeni Akit την χαρακτηρίζει ως «κίνηση που θα φέρει πόλεμο»!

Στο σενάριό της εμπλέκει και την «νέα καραμέλα» της Άγκυρας περί αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών, αναφέροντας πως όχι μόνο η Ελλάδα δεν τα αφοπλίζει, αλλά αντιθέτως και παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας τα εξοπλίζει με drones, διευρύνοντας την συνεργασία της με το Ισραήλ.

«Η Ελλάδα που αποφάσισε να αγοράσει μαχητικά Ραφάλ από τη Γαλλία, ζήτησε επίσης και F-35 από τις ΗΠΑ. Το γεγονός ότι η Τουρκία ιδιαίτερα σε Συρία, Λιβύη και Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με τα ένοπλα ΜΕΑ άλλαξε τη μοίρα του πολέμου, αποφάσισε κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη θάλασσα του Αιγαίου. Θα στήσουν βάση για drone. Τα ελληνικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν πως μετά από το άνοιγμα νέων οριζόντων από τα Bayraktar TB2, η κυβέρνηση της Αθήνας θα αγοράσει νέα σκάφη από το Ισραήλ και θα συστήσει βάση για drone στο νησί Σκύρος», γράφει συγκεκριμένα η Yeni Akit.

«Η ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ελλάδα έφτασε στο υψηλότερο σημείο του τελευταίου τέταρτου του αιώνα και ο κόσμος κρατώντας την ανάσα του παρακολούθησε την διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο. Όταν δίπλα στο ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας στάλθηκε και ο στόλος, η Ελλάδα πανικοβλήθηκε», θέλει να πιστεύει η ίδια εφημερίδα.

«Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η ένταση δεν έπεσε καθόλου και η κυβέρνηση της Αθήνας έκανε ασκήσεις με τους συμμάχους της όπως Γαλλία, Αίγυπτος, Κύπρος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ οι ΗΠΑ έστειλαν ένα αεροπλανοφόρο τους στη βάση της Σούδας στην Κρήτη», γράφει η Yeni Akit.

Πηγή: thracenews.gr