«Αφρούς» βγάζει μερίδα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης – με «εμπροσθοφυλακή» την Yeni Safak – μετά το «νταηλίκια με την Ελλάδα γιόκ» που ανέφερε από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μάλιστα για δεύτερη μέρα.

Χθες Κυριακή, 11/9/2022, τα περισσότερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν περιοριστεί να αναφέρουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «οπισθοχωρεί» δεχόμενος τώρα να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, δήθεν υπό το βάρος της «προειδοποίησης» Ερντογάν ότι «μπορεί να έρθουμε μια νύχτα».

Σήμερα όμως η Yeni Safak προχωρά ένα βήμα παραπάνω, επιχειρώντας προφανώς να «προσβάλλει» τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

«Ο ψευτονταής Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από ΗΠΑ και Γαλλία» τιτλοφορεί την αναφορά της στην ομιλία του πρωθυπουργού η Yeni Safak.

«Συνεχίζοντας τις προκλήσεις του κατά της Τουρκίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης αποκάλυψε με τον τρόπο του τις χώρες πίσω από τις παρενοχλήσεις του στο Αιγαίο. Ισχυριζόμενος ότι έκαναν συμμαχίες με πολλές χώρες, ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι εμπιστεύεται τις ΗΠΑ και τη Γαλλία έναντι της Τουρκίας. Πανικόβλητος μετά την προειδοποίηση του προέδρου Ερντογάν «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», ο Έλληνας πολιτικός αναγκάστηκε να απαντήσει στα τούρκικα», γράφει η Yeni Safak.

«Η εξομολόγηση Μητσοτάκη, που μετέτρεψε τη χώρα του σε βάση των ΗΠΑ και ασχολήθηκε με την πολιτική στη σκιά της Ουάσιγκτον, έγινε αντικείμενο κριτικής με τις λέξεις «είναι ψεύτικος νταής»», συμπληρώνει ακόμη η Yeni Safak, χωρίς να διευκρινίσει ποιοί άγνωστοι ασκούν αυτή την κριτική.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, στην αγγλική μετάφρασή του:

Πηγή: onalert.gr