Σειρά επαφών με ομολόγους του στο NATO έχει σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Άμυνας της Βορειοανατολικής Συμμαχίας που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες. Όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Έλληνας ΥΕΘΑ μετά τις 11:30 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του, Σεμπαστιάν Λεκορνί ενώ στη συνέχεια θα συνομιλήσει με τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, Κριστίνε Λάμπρεχτ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Έλληνας υπουργός Άμυνας αναμένεται να συναντηθεί επίσης με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιιντ Όστιν, κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής πλευρας. Αυτό που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη είναι αν τελικώς ο κ Παναγιωτόπουλος θα έχει επαφές με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Χουλουσι Ακάρ.

Σε όλες τις διμερείς επαφές του Έλληνα υπουργού Άμυνας, πέραν των εξελίξεων στην Ουκρανία και γεωπολιτικών και ενεργειακών εξελίξεων στη νοτιοανατολική πτέρυγα της συμμαχίας αναμένονται να συζητηθούν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με την ελληνική πλευρά να συνεχίζει να αναδεικνύει την τουρκική προκλητικότητα.

Φωτογραφία Reuters

Πηγή: onalert.gr