Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος θα βρεθεί στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας την ερχόμενη Τρίτη 4 Απριλίου 2023, μετά την προχθεσινή ανακοίνωση για τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Ελλάδα, την 21η Μαΐου. Η επίσκεψη του ΥΕΘΑ αποτελεί, όπως αναφέραμε πριν λίγες ημέρες, την ανταπόκριση της ελληνικής πλευράς, στην «επίθεση φιλίας» της τουρκικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επίσκεψη του ΥΕΘΑ αναμένεται να συνοδευτεί από την αποστολή νέας ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους Τούρκους πολίτες. Ο Έλληνας υπουργός μάλιστα σκοπεύει να συνοδεύσει τον Τούρκο ομόλογό του στις σεισμόπληκτες περιοχές της νοτιανατολικής Τουρκίας.

Όπως διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Άμυνας στο OnAlert, η επίσκεψη του κ. Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία δεν περιλαμβάνει καμία ατζέντα συνομιλιών που να αφορά στις ελληνοτουρκικές διαφορές αλλά αποτελεί μία κίνηση πολιτικού συμβολισμού. Μετά την αλλαγή κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που επέφεραν τα τραγικά γεγονότα του σεισμού και του δυστυχήματος των Τεμπών αλλά και μετά τις ευχητήριες επιστολές της τουρκικής ηγεσίας για την εθνική μας επέτειο του 1821, η Αθήνα θέλει να αποδείξει εμπράκτως προς τη διεθνή κοινότητα ότι ποτέ δεν αρνείται τη φιλία και το διάλογο στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου.

Φωτογραφία αρχείου Intime News

Πηγή: thracenews.gr