Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης (ΥΕΘΑ) κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα, Πέμπτη 9 Μαρτίου, με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας κ. Χουλουσί Ακάρ (Hulusi Akar).

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς τον Τούρκο ομόλογό του, για τις χιλιάδες θύματα και τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού στη γείτονα χώρα, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη στην Τουρκία για την αντιμετώπισή τους.

Από πλευράς του ο κ. Ακάρ μετέφερε στον κ. Παναγιωτόπουλο τα συλλυπητήριά του για τις πολλές ανθρώπινες απώλειες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ελλάδα.

Υπογραμμίστηκε, επίσης, η σημασία διατήρησης της επικοινωνίας και των συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου δημιουργηθεί κλίμα σταθερότητας και συνεργασίας, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.

Ο ΥΕΘΑ είχε στείλει συλληπητήρια επιστολή στον Τούρκο ομόλογό του αμέσως μετά το «χτύπημα» του εγκέλαδου στις νότιες επαρχίες της Τουρκίας, στις 6 Φεβρουαρίου.

Η τελευταία συνάντηση των δύο Υπουργών πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, στο περιθώριο της συνόδου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Από τότε, ο Χουλουσί Ακάρ είχε αρκεστεί στο να εξαπολύει σφοδρές απειλές κατά της Ελλάδας.

Οι εντάσεις Αθήνας – Άγκυρας έχουν αρχίσει να «κοπάζουν» μετά τους φονικούς σεισμούς, όπως φαίνεται και από τη συνάντηση του ΥΠΕΞ κ.Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Τουρκία.

Πηγή: thracenews.gr