Μία ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα τεθεί επί τάπητος το θέμα των πιθανών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε μάλλον απαξιωτικός.

Σε συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν, ο Ερντογάν δήλωσε -όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu- πως όποια απόφαση της ΕΕ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία, δεν την απασχολεί, ούτε θα την επηρεάσει.

Αναφερόμενος προφανώς στην έγκριση από την Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων του αμυντικού νομοσχεδίου που περιλαμβάνει και κυρώσεις για την απόκτηση των ρωσικών S-400, ο Ερντογάν σημείωσε πως η κριτική των ΗΠΑ για την αγορά οπλικών συστημάτων από την Τουρκία «δεν είναι η αρμόζουσα».

Σχετικά με την Ελλάδα, ο Ερντογάν ανέφερε πως «αν συμπεριφέρεται τίμια ως γειτονική χώρα, τότε θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», αφήνοντας αιχμές πως η Αθήνα είναι εκείνη που αποφεύγει τον διάλογο.

Τέλος τόνισε ότι θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν «στην ανοικοδόμηση των περιοχών που βρίσκονταν υπό κατοχή από την Αρμενία».

Πηγή: onalert.gr