«Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς», αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ, σε ανακοίνωσή του.

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης, σε αντίθεση με την Τουρκία», προσθέτει.

«Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Όμως τι ήταν αυτό που προκάλεσε την αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ;

Το γεγονός ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση σχετικά με «καταγγελία» για απειλή κατά του βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ζητώντας από τις ελληνικές Αρχές την τιμωρία των δραστών, ενώ μιλά για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα μετά από ανάρτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Τάσου Χατζηβασιλείου, στην οποία ανέφερε ότι ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ δήλωσε στην τουρκική τηλεόραση πως «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας».

Πηγή: thracenews.gr