Στους Τούρκους αξιωματούχους – προεξάρχοντος του ίδιου του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – που τις τελευταίες μέρες επιδίδονται σε κρεσέντο προκλητικών και ανθελληνικών δηλώσεων απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Το ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει για ακόμη μία φορά πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει την εμπρηστική ρητορική της Τουρκίας, ενώ επισημαίνει με νόημα πως θα ενημερωθούν όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι «προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:

«H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών.

Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο.

Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, ως πυλώνας σταθερότητάς και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή».

Σχετική ανάρτηση έκανε και ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας στο Twitter:

Πηγή: thracenews.gr