Το Υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τους μετανάστες στον Έβρο και τις τουρκικές δηλώσεις.

Οι 38 μετανάστες που βρίσκονται στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, αρχικά είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα που ανήκε σε τουρκικό έδαφος, με τις ελληνικές Αρχές να ενημερώνουν τις αντίστοιχες τουρκικές για να επέμβουν. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και τελικά έφτασαν στην Ελλάδα, με μια γυναίκα να αποκαλύπτει, μάλιστα, ότι «οι Τούρκοι τους έσπρωξαν στον Έβρο».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Το πρόσφατο περιστατικό που αφορά την προώθηση αιτούντων ασύλου από την Τουρκία προς την Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου, αποτελεί μία ακόμη απόπειρα της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό και ενδεχομένως να δημιουργήσει παράλληλα συνοριακό ζήτημα».

«Απέναντι σε αυτήν τη νέα απόπειρα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων απαιτείται σύνεση και υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, αντί για προσπάθεια μετατροπής του ζητήματος σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, από μερίδα της αντιπολίτευσης», καταλήγει η ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: thracenews.gr