Απάντηση στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με τις γεωτρήσεις της Τουρκίας δίνει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, κατηγορώντας το «δίδυμο» -όπως αναφέρει- Ελλάδας και Κύπρου ότι απειλούν την ειρήνη και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Είναι η μαξιμαλιστική και αδιάλλακτη στάση του διδύμου Ελλάδας-Ελληνοκυπρίων που απειλεί κυρίως την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «η ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοεί σκόπιμα την πραγματικότητα ότι η Τουρκία έχει νόμιμα και κυριαρχικά δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, όπως επίσης και ότι οι Τ/Κ -ως συνιδιοκτήτες- έχουν ίσα δικαιώματα στους ενεργειακούς πόρους γύρω από το νησί».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει επίσης ότι «με την ανακοίνωσή της η Ελλάδα αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν διαθέτει ρεαλιστική αντίληψη, αλλά μία άδικη στάση απέναντι στα προβλήματα στην περιοχή μας».

Η ανακοίνωση καταλήγει επαναλαμβάνοντας ότι «θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα τόσο της χώρας μας όσο και της «ΤΔΒΚ» στην ανατολική Μεσόγειο με αποφασιστικότητα».

Πηγή: sigmalive

Πηγή: onalert.gr